Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Prilog /

Savršeno pripremljeni pečeni patlidžan u pećnici

Pečeni patlidžan iz pećnice najbolja je varijanta na koji ga možete pripremiti. Donosimo vam zašto, ali i kako se priprema pečeni patlidžan.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečeni patlidžan iz pećnice najbolji je način za pripremu ovog povrća. Iako se on može pripremiti na sve moguće načine, pečeni patlidžan iz pećnice je najbolji i to kada ga ne začinite puno. Razlog tome jest taj što pečeni patlidžan iz pećnice tako čuva svoje nutritivne vrijednosti, a okus je idealan, baš kao prilog ili topla salata.

Kada kupujte patlidžan, pazite da on ima čvrstu koru i da ne bude previše mekan. Pečeni patlidžan iz pećnice priprema se tako da ga narežete na komadiće ili polovice. Ako ga pripremate na komadiće, nasjeckajte ga, malo posolite, ostavite pola sata da pusti vodu i zatim ocijedite. Pecite ga u limu na papiru za pečenje s malo maslinova ulja na 200 stupnjeva do 30 minuta, ali ga nakon pola sata promiješajte.

Ako pečete polovice, posložite ih na papir za pečenje, posolite te također ostavite da puste vodu. Nakon pola sata ih obrišite čistom kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnicima. Začinite ih maslinovim uljem i, ako želite, s još malo soli. Pecite također 30 minuta na 200 stupnjeva, ali ih nakon 15 minuta okrenite.

Pečeni patlidžan iz pećnice poslužite uz pohano meso.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike