Pečeni brancin u pećnici samo je jedan od recepata kako pripremiti branicin. Pripremite ovo jednostavno i ukusno jelo od brancina i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci za pečeni brancin u pećnici:
- 2 velika fileta brancina
- 2 žličice meda
- 2 žličice senfa
- 2 žlice maslinovog ulja
Kako pripremiti pečeni brancin u pećnici:
Za pripremu brancina pečenog u pećnici, najprije zagrijte vašu pećnicu na otprilike 200 stupnjeva Celzijevih. Stavite svaki file brancina, kožom prema dolje, na pojedinačne kvadrate folije.
U sljedećem koraku pripreme pečenog brancina pomiješajte med, senf, jednu žlicu maslinovog ulja i malo začina te pokapajte filete.
Povucite stranice folije prema gore i uvijte rubove zajedno kako biste napravili pojedinačne komade. Stavite komade brancina na tepsiju i pecite u pećnici desetak minuta dok riba ne bude tek pečena i lako se ljušti kada se pritisne nožem.
Nakon završetka brancin koji se pekao u pećnici prelijte sokom od pečenja koji se uhvatio u foliji i odmah ga poslužite vrućeg.