Pečeni bademi odlične su grickalice koje možete sami pripremiti. Za pripremu pečenih badema najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Rasporedite bademe po limu za pečenje. Bademe raširite u ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Za manje količine možete koristiti i kalup za torte jer će vam više stranice omogućiti da protresete tepsiju da se bademi ravnomjerno rasporede.Ako bademe odlučite peći na ulju, ravnomjerno pokapajte bademe maslinovim uljim. Pokušajte koristiti što je moguće manje ulja, najbolje samo žličicu ili maksimalno dvije.
Bademe u pećnici pecite pet minuta. Nakon pet minuta pečenja izvadite bademe i promiješajte tako da se vanjski bademi pomaknu prema sredini, a srednji bademi prema rubovima. Ako koristite kalup za torte, možete ga lagano protresti kako bi se orašasti plodovi preraspodijelili. Vratite bademe u pećnicu.
Ponovno provjerite bademe nakon tri minute. Prilikom pečenja trebali bi potamniti, a čut ćete i kako lagano pucketaju.. Po potrebi vratite ih u pećnicu i ponovno provjerite nakon još tri minute. Ako im treba duže, još jednom promiješajte. Orašasti plodovi rijetko se peku duže od 15 minuta. Nakon što su postigli željenu teksturu prilikom pečenja, bademe izvadite i ohladite.