Kuharica /

Pečena paprika sa češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečena paprika sa češnjakom jedan je od načina pripreme paprike. Kako se priprema pečana paprika sa češnjakom?

10.11.2022.
10:49
Pixabay
VOYO logo

Paprike sa češnjakom možete peći u pećnici ili na roštilju. Kako god ih pekli, samo pazite da ih pečete dok ne omekšaju, ali da previše ne zagore. U sat i pol vremena možete napraviti pečene paprike sa češnjakom.

Sastojci za pečenu papriku sa češnjakom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 crvenih paprika
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice maslinovog ulja

Pečena paprika sa češnjakom priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Paprike stavite u lim za pečenje i pecite dok ne omekšaju, 40 do 50 minuta. Pustite da se ohlade 10 do 20 minuta kako bi se koža opustila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, zgnječite češnjak u pastu i umiješajte u maslinovo ulje da se sjedini.

Paprike ogulite, očistite od peteljki i sjemenki i narežite uzdužno na trake. Paprike posložite na pladanj i pokapajte uljem od češnjaka. Poslužite pečene paprike sa češnjakom tople ili na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo