Paprike sa češnjakom možete peći u pećnici ili na roštilju. Kako god ih pekli, samo pazite da ih pečete dok ne omekšaju, ali da previše ne zagore. U sat i pol vremena možete napraviti pečene paprike sa češnjakom.
Sastojci za pečenu papriku sa češnjakom:
- 8 crvenih paprika
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žličica soli
- 4 žlice maslinovog ulja
Pečena paprika sa češnjakom priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Paprike stavite u lim za pečenje i pecite dok ne omekšaju, 40 do 50 minuta. Pustite da se ohlade 10 do 20 minuta kako bi se koža opustila.
U međuvremenu, zgnječite češnjak u pastu i umiješajte u maslinovo ulje da se sjedini.
Paprike ogulite, očistite od peteljki i sjemenki i narežite uzdužno na trake. Paprike posložite na pladanj i pokapajte uljem od češnjaka. Poslužite pečene paprike sa češnjakom tople ili na sobnoj temperaturi.