Ovo je recept kako ispeći patlidžan u pećnici tako da svaki komad bude pun i sočan iznutra, a lijepo karameliziran izvana. Evo recept za patlidžan u pećnici.
Sastojci za patlidžan u pećnici:
- 700 g patlidžana (2 srednja)
- 3 žlice maslinovog ulja
- pola žličice soli
- pola žličice crnog papra
Kako se pripremaju patlidžani u pećnici?
Zagrijte pećnicu na 240°C. Pleh obložite papirom za pečenje/pek papirom.
Patlidžan narežite na velike kocke od 3 cm. Stavite u veliku zdjelu, pokapajte uljem, solju i paprom.
Dobro promiješajte, raširite na pladanj, pecite patlidžane u pećnici 20 minuta. Okrenite, pecite još 10 minuta. Rubovi bi trebali biti karamelizirani, iznutra mekani, ali ne smežurani i turobni.
Prebacite na tanjur za posluživanje. Patlidžani u pećnici su gotovi. Dobar tek!