Patlidžan na grill tavi
Naučite kako svaki put savršeno ispeći patlidžan na grill tavi! Nježne, pougljenjene kriške patlidžana nadjenite svježom salatom od kus-kusa. Kako bi ovaj recept bio bez glutena, zamijenite kus-kus kuhanom kvinojom.
Sastojci za patlidžan na grill tavi:
- 2 patlidžana, narezana na kolutove
- maslinovo ulje
- sol
- ½ šalice kus-kusa
- 1 režanj češnjaka, naribani
- limunov sok
- svježe mljeveni crni papar
- prstohvatite crvene paprike
- ¼ šalice sitno nasjeckanog peršina
Patlidžan na grill tavi priprema:
Kuhajte kus-kus u posoljenoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite i prebacite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, limunovu koricu, sol, papar i crvenu papriku.
Patlidžane pokapajte maslinovim uljem i pospite soli i paprom. Pecite na grill tavi 2 do 3 minute sa svake strane. Stavite patlidžan na pladanj i prelijte ga kus-kus salatom. Ukrasite peršinom. Prelijte maslinovim uljem i začinite po želji.