Jela s patlidžanima /

Kako se priprema patlidžan na grill tavi?

Image
Foto: Pixabay

Lagano zapečen patlidžan na grill tavi izvrstan je prilog. Začinite ga svježim preljevom od kus-kusa ili uživajte!

23.11.2022.
11:33
Pixabay
VOYO logo

Patlidžan na grill tavi

Naučite kako svaki put savršeno ispeći patlidžan na grill tavi! Nježne, pougljenjene kriške patlidžana nadjenite svježom salatom od kus-kusa. Kako bi ovaj recept bio bez glutena, zamijenite kus-kus kuhanom kvinojom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za patlidžan na grill tavi:

  • 2 patlidžana, narezana na kolutove
  • maslinovo ulje
  • sol
  • ½ šalice kus-kusa
  • 1 režanj češnjaka, naribani
  • limunov sok
  • svježe mljeveni crni papar
  • prstohvatite crvene paprike
  • ¼ šalice sitno nasjeckanog peršina

Patlidžan na grill tavi priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte kus-kus u posoljenoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite i prebacite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, limunovu koricu, sol, papar i crvenu papriku.

Patlidžane pokapajte maslinovim uljem i pospite soli i paprom. Pecite na grill tavi 2 do 3 minute sa svake strane. Stavite patlidžan na pladanj i prelijte ga kus-kus salatom. Ukrasite peršinom. Prelijte maslinovim uljem i začinite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo