Kuharica /

Pašteta od kuhanog lososa - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Volite pripremati domaću paštetu i u potrazi ste za novim okusima i receptima? Ovaj recept za paštetu od kuhanog lososa neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema pašteta od kuhanog lososa.

11.7.2023.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Kad su predjela u pitanju, svi vole klasik, poput ove kremaste paštete od kuhanog lososa. To je aromatična mješavina kuhanog lososa, krem ​​sira, majoneze, senfa, limunovog soka i hrena, a ukusno se poslužuje s krekerima, tostiranim kruhom i svježim povrćem.

Sastojci za paštetu od kuhanog lososa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslaca
  • 250 grama fileta lososa
  • 230 grama krem ​​sira
  • 80 ml majoneze
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 1 žlica senfa
  • 1 i pol žličica hrena
  • pola žličice soli
  • 1/8 žličice bijelog papra
  • pola žličice suhe majčine dušice

Kada se priprema pašteta od kuhanog lososa najprije je potrebno u srednje velikom loncu na srednjoj vatri otopiti maslac. Dodajte file lososa i smanjite vatru. Kuhajte losos, okrećući jednom, dok se losos ne skuha, oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite losos iz lonca i ohladite. Losos narežite na male komadiće i ostavite sa strane.

U srednjoj zdjeli miksajte krem ​​sir ručnim mikserom dok ne postane mekan i pahuljast. Postupno dodajte majonezu i sok od limuna i dobro umutite. Umiješajte senf, hren, sol, papar i majčinu dušicu te ubacite narezani losos i pomiješajte. Pokrijte paštetu od kuhanog lososa i ostavite u hladnjaku 1 do 2 sata. Pašteta od kuhanog lososa već je gotova i spremna za posluživanje uz krekere, svježe povrće ili tostirani kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo