Pašteta od graha samo je jedan od načina kako možete pripremiti grah. Donosimo vam recept za pripremu paštete od graha u kombinaciji s maslinovim uljem, češnjakom i kiselim vrhnjem. Pripremite pikantnu paštetu od graha.
Sastojci za pripremu paštete od graha:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 ljutika, sitno nasjeckana
- 1 češanj češnjaka, sitno narezan
- 40 dkg maslaca
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 4 tanke kriške bijelog kruha
Priprema paštete od graha:
Kako biste pripremili paštetu od graha, najprije zagrijte ulje u tavi, a zatim lagano kuhajte ljutiku i češnjak oko pet minuta dok ne omekšaju. Nakon toga, sastojke za paštetu možete prebaciti u veliku zdjelu.
Unutra dodajte maslac, a zatim ga izgnječite dok ne dobijete smjesu u obliku pirea. Umiješajte kiselo vrhnje, peršin i začine. Pokrijte posudu i stavite u hladnjak dok pašteta od graha ne bude spremna za posluživanje.
U međuvremenu kriške kruha nježno tostirajte s obje strane dok ne porumene. Odrežite kore i dugim oštrim nožem razdvojite kruh na pola, kroz sredinu.
Stavite kruh, neprženom stranom prema gore, pod niski roštilj dok se ne sklupča u hrskavu, zlatnu ljusku. Poslužite s ranije pripremljenom, ukusnom paštetom od graha i grančicom peršina.