Pašteta od gljiva odličan je izbor za namaz za kruh ili krekere. Možete je poslužiti kao predjelo ili međuobrok. Kako napraviti paštetu od gljiva?
Sastojci za paštetu od gljiva:
- 1 žličica maslinovog ulja
- ¼ šalice mljevene ljutike
- 50 dkg gljiva
- 2 žlice nasjeckane svježe kadulja
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice mljevene paprike
- ½ šalice oraha
- 3 žlice likera od višanja
Priprema paštete od gljiva:
Kako biste napravili paštetu od gljiva, najprije zagrijte jednu žličicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte, miješajući, dok ne počne lagano dobivati smeđu boju, oko 30 sekundi. Dodajte gljive i dalje kuhajte, često miješajući, dok njihova tekućina gotovo ne ispari, otprilike četiri do pet minuta.
Za paštetu od gljiva ubacite kadulju, sol i papar te kuhajte miješajući još dvije minute. Dodajte liker od višanja i kuhajte dok tekućina ne ispari, dvije do tri minute.
U smjesu dodajte još dvije žlice ulja i orahe te mutite oko 30 sekundi. Za najbolji okus paštete od gljiva, tostirajte orahe.