Priprema paštašute je jednostavna, samo pratite recept i pripremite ćete vrlo ukusno glavno jelo.
Sastojci za Paštašutu:
- 160 g špageta
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 100 g sirove šunke
- 1 200 g patlidžana (patlidžan), isjeckane s korom
- 3 zrele rajčice srednje veličine (oko 300 g), nasjeckane
- 150 g svježeg mladog luka, sitno nasjeckanog
- 1 žlica suhog vlasca
- 1 žlica suhog peršina
- Sol
Paštašuta priprema:
1. Skuhajte tjesteninu, al dente, prema uputama na pakiranju.
2.U međuvremenu pripremite umak. U posudu stavite maslinovo ulje, patlidžan isjeckan na kockice i luk.
3. Pirjajte deset minuta, često miješajući. Zatim dodajte sjeckanu rajčicu i aromatično začinsko bilje.
4. Pojačajte vatru i kuhajte još nekoliko minuta miješajući tu i tamo. Isključite plin.
5. Šunku narežite na tanke trake.
6. Ocijedite tjesteninu i ulijte u posudu. Kuhajte samo minutu miješajući i dodajući trake šunke nekoliko sekundi prije isključivanja plina.
Paštašuta se pripremi za svega 20 minuta i već je spremna za konzumaciju.