Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Kako se priprema paštašuta?

Kako se priprema paštašuta? Donosimo vrlo jednostavan recept za izradu paštašute.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Priprema paštašute je jednostavna, samo pratite recept i pripremite ćete vrlo ukusno glavno jelo.

Sastojci za Paštašutu:

160 g špageta

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

100 g sirove šunke

1 200 g patlidžana (patlidžan), isjeckane s korom

3 zrele rajčice srednje veličine (oko 300 g), nasjeckane

150 g svježeg mladog luka, sitno nasjeckanog

1 žlica suhog vlasca

1 žlica suhog peršina

Sol

Paštašuta priprema:

1. Skuhajte tjesteninu, al dente, prema uputama na pakiranju.

2.U međuvremenu pripremite umak. U posudu stavite maslinovo ulje, patlidžan isjeckan na kockice i luk.

3. Pirjajte deset minuta, često miješajući. Zatim dodajte sjeckanu rajčicu i aromatično začinsko bilje.

4. Pojačajte vatru i kuhajte još nekoliko minuta miješajući tu i tamo. Isključite plin.

5. Šunku narežite na tanke trake.

6. Ocijedite tjesteninu i ulijte u posudu. Kuhajte samo minutu miješajući i dodajući trake šunke nekoliko sekundi prije isključivanja plina.

Paštašuta se pripremi za svega 20 minuta i već je spremna za konzumaciju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike