Glavno jelo /

Kako se priprema paštašuta?

Image

Kako se priprema paštašuta? Donosimo vrlo jednostavan recept za izradu paštašute.

31.8.2021.
17:07
VOYO logo

Priprema paštašute je jednostavna, samo pratite recept i pripremite ćete vrlo ukusno glavno jelo.

Sastojci za Paštašutu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 160 g špageta
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 g sirove šunke
  • 1 200 g patlidžana (patlidžan), isjeckane s korom
  • 3 zrele rajčice srednje veličine (oko 300 g), nasjeckane
  • 150 g svježeg mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica suhog vlasca
  • 1 žlica suhog peršina
  • Sol

Paštašuta priprema:

1. Skuhajte tjesteninu, al dente, prema uputama na pakiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.U međuvremenu pripremite umak. U posudu stavite maslinovo ulje, patlidžan isjeckan na kockice i luk.

3. Pirjajte deset minuta, često miješajući. Zatim dodajte sjeckanu rajčicu i aromatično začinsko bilje.

4. Pojačajte vatru i kuhajte još nekoliko minuta miješajući tu i tamo. Isključite plin.

5. Šunku narežite na tanke trake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Ocijedite tjesteninu i ulijte u posudu. Kuhajte samo minutu miješajući i dodajući trake šunke nekoliko sekundi prije isključivanja plina.

Paštašuta se pripremi za svega 20 minuta i već je spremna za konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo