Parna pećnica je idealna za brzo pečenje velikih serija hrane bez prepečene ili presušene hrane.Na pari se peče na 200 stupnjeva, no parna pećnica će peći brže jer para prenosi toplinu 100 puta učinkovitije od zraka.
Ne možete peći hranu ili smeđe meso na pari, tako da parna pećnica neće zamijeniti običnu pećnicu. Međutim, većina komercijalnih kuhinja mogla bi koristiti parnu pećnicu.
Ventilatorske pećnice imaju toplinski element i ventilator na stražnjoj strani odjeljka. Ventilator cirkulira toplinu iz elementa, osiguravajući da se vrući zrak distribuira oko pretinca pećnice. Ventilator stalno radi dok jelo priprema u pećnici.
Rezultat ventilatorske pećnice je ravnomjerno pečena hrana koja se može peči na nižoj temperaturi. Općenito oko 20 stupnjeva niže od uobičajene pećnice ili kraće vrijeme. To je učinkovit način pečenja koji troši manje energije.
Ovisno o vašim potrebama izaberite vrstu pećnice - parnu ili ventilatorsku pećnicu.