Desert / Parfe torta sa šumskim voćem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Parfe torta sa šumskim voćem osvježavajuća je torta s kojom ne možete pogriješiti. Jednostavna je za napraviti, a izgleda vrlo impresivno.

21.11.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Parfe torta sa šumskim voćem može stajati u zamrzivaču do 2 tjedna. Zamrznite je u kalupu i zamotajte u foliju.

Sastojci za parfe tortu sa šumskim voćem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g šumskog voća
  • 4 žumanjka
  • 75 g šećera u prahu
  • 3 dcl vrhnja

Parfe torta sa šumskim voćem nadjev:

  • 250 g šumskog voća
  • 50 ml likera
  • 1 štapić cimeta
  • 3 klinčića
  • 1 žlica šećera

Parfe torta sa šumskim voćem priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite 500 g šumskog voća u lonac i zagrijte. U međuvremenu, tucite žumanjke i šećer električnom ručnom pjenjačom u loncu s kipućom vodom dok ne postanu blijedi, pjenasti i barem udvostruče volumen.

Pola kuhanog šumskog voća pasirajte, dodajte u smjesu od jaja i ohladite. Umutiti vrhnje dok ne zadrži oblik, dodati voćnu smjesu i ostatak cijelog voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte u kalup i prekrijte prozirnom folijom. Zamrznite parfe tortu sa šumskim voćem 8 sati. Omekšajte u hladnjaku sat vremena prije rezanja.

Za kompot zagrijte voće, ribizle, cimet, klinčiće i šećer, pa ohladite. Izvadite cimet i klinčiće i poslužite uz parfe tortu sa šumskim voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo