Parfe torta sa šumskim voćem može stajati u zamrzivaču do 2 tjedna. Zamrznite je u kalupu i zamotajte u foliju.
Sastojci za parfe tortu sa šumskim voćem:
- 500 g šumskog voća
- 4 žumanjka
- 75 g šećera u prahu
- 3 dcl vrhnja
Parfe torta sa šumskim voćem nadjev:
- 250 g šumskog voća
- 50 ml likera
- 1 štapić cimeta
- 3 klinčića
- 1 žlica šećera
Parfe torta sa šumskim voćem priprema:
Stavite 500 g šumskog voća u lonac i zagrijte. U međuvremenu, tucite žumanjke i šećer električnom ručnom pjenjačom u loncu s kipućom vodom dok ne postanu blijedi, pjenasti i barem udvostruče volumen.
Pola kuhanog šumskog voća pasirajte, dodajte u smjesu od jaja i ohladite. Umutiti vrhnje dok ne zadrži oblik, dodati voćnu smjesu i ostatak cijelog voća.
Ulijte u kalup i prekrijte prozirnom folijom. Zamrznite parfe tortu sa šumskim voćem 8 sati. Omekšajte u hladnjaku sat vremena prije rezanja.
Za kompot zagrijte voće, ribizle, cimet, klinčiće i šećer, pa ohladite. Izvadite cimet i klinčiće i poslužite uz parfe tortu sa šumskim voćem.