Kuharica /

Parfe kreme u kombinaciji s bobičastim voćem odličan izbor za desert u čaši

Image
Foto: Pixabay

Parfe kreme odličan su izbor za pripremu deserta u čaši. Kako se radi kremasta i ukusna parfe krema?

10.11.2022.
12:17
Pixabay
VOYO logo

Parfe krema u kombinaciji s bobičastim voćem i vrhnjem je lagana, prozračna i kremasta. Pripremite parfe kremu i poslužite je kao desert u čaši.
Sastojci za parfe kremu:

  • 2 šalice hladnog vrhnja
  • 1 žličica vanilije
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • ½ šalice tamno smeđeg šećera
  • 4 šalice svježeg šumskog voća

Parfe krema priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umutite vrhnje i vaniliju velikom brzinom električnog miksera dok se ne formiraju čvrsti vrhovi oko 3 minute. Umiješajte kiselo vrhnje. U čašu stavite 1/2 šalice bobičastog voća, a zatim 1/2 šalice smjese kreme.

Prelijte 1 žlicom tamno smeđeg šećera. Ponovite slojeve parfe kreme i voća. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja izvadite iz hladnjaka, uklonite plastičnu foliju i pospite svježim bobičastim voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo