Talijanska kuhinja /

Panzerotti - recept za talijansku poslasticu Panzerotti

Image

Panzerotti - talijanska slastica koju svakako morate probati. Donosimo vam recept za pripremu Panzerotti.

30.8.2021.
16:49
VOYO logo

Kako pripremiti panzerotti? Evo kako pripremiti ovu talijansku poslasticu. Slijedi recept za panzerotti.

Panzerotti tijesto:
• 570 ml mlake vode
• 500 g brašna
• 500 g brašna od manitobe
• 7 g (1 paket) aktivnog suhog kvasca
• 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 3 ½ žličice soli
• 2 žličice šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panzerotti punjenje:
• 500 g mozzarelle
• 200 g pirea od rajčice
• Osušeni origano
• Prstohvat soli
• Ulje za prženje

Panzerotti priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite tijesto: U velikoj zdjeli pomiješajte dva brašna. Otopite kvasac u malo tople vode, a zatim i šećer. Otopite sol u ostatku tople vode. Brašnu dodajte smjesu kvasca i šećera, pa rukama polako dodajte slanu vodu da sjedinite tijesto. Ulijte ulje, pa izvadite tijesto na glatku površinu i nastavite mijesiti rukama dok ne postane mekano i glatko.

Podijelite tijesto na 20 komada pa svaki dio oblikujte u kuglu. Stavite kuglice tijesta na obloženu posudu za pečenje, prekrijte ih plastikom i ostavite da narastu dok se ne udvostruče, oko 2 sata.

U međuvremenu pripremite nadjev: mozzarellu nasjeckajte na male kockice i u zdjelu srednje veličine umiješajte pire od rajčice. Začinite solju i umiješajte origano, po ukusu. Kad se tijesto diglo, zagrijte ulje za prženje u dubokoj tavi.

Na lagano nauljenoj radnoj površini svaku kuglu tijesta razvaljajte u disk od 20 cm. Na jednu polovicu svakog diska stavite žlicu punu punjenja. Pažljivo podignite tijesto s jedne strane da se preklopi s druge, tvoreći oblik polumjeseca, pa palcem pritisnite prema dolje da se zapečati. Sada, za stvaranje klasičnog oblika panzerottija, a također i za osiguravanje da se panzerotti ne otvaraju tijekom prženja: presavijte rubove preko sebe, a vrhovima vilice pritisnite ih prema dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte dovoljno ulja u dubokoj tavi. Radeći sa samo nekoliko panzerottija odjednom, pažljivo ih stavite u kipuće ulje, okrećući ih jednom kako biste bili sigurni da su pečeni ravnomjerno do zlatne boje s obje strane, oko 4-5 minuta. Žlicom s prorezima izvadite panzerotte i prebacite ih na papirnate ubruse da se ocijede. Ponovite s preostalim panzerottima i poslužite dok je vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo