Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Talijanska kuhinja /

Panzerotti - recept za talijansku poslasticu Panzerotti

Panzerotti - talijanska slastica koju svakako morate probati. Donosimo vam recept za pripremu Panzerotti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako pripremiti panzerotti? Evo kako pripremiti ovu talijansku poslasticu. Slijedi recept za panzerotti.

Panzerotti tijesto:• 570 ml mlake vode• 500 g brašna• 500 g brašna od manitobe• 7 g (1 paket) aktivnog suhog kvasca• 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja• 3 ½ žličice soli• 2 žličice šećera

Panzerotti punjenje:• 500 g mozzarelle• 200 g pirea od rajčice• Osušeni origano• Prstohvat soli• Ulje za prženje

Panzerotti priprema:

Napravite tijesto: U velikoj zdjeli pomiješajte dva brašna. Otopite kvasac u malo tople vode, a zatim i šećer. Otopite sol u ostatku tople vode. Brašnu dodajte smjesu kvasca i šećera, pa rukama polako dodajte slanu vodu da sjedinite tijesto. Ulijte ulje, pa izvadite tijesto na glatku površinu i nastavite mijesiti rukama dok ne postane mekano i glatko.

Podijelite tijesto na 20 komada pa svaki dio oblikujte u kuglu. Stavite kuglice tijesta na obloženu posudu za pečenje, prekrijte ih plastikom i ostavite da narastu dok se ne udvostruče, oko 2 sata.

U međuvremenu pripremite nadjev: mozzarellu nasjeckajte na male kockice i u zdjelu srednje veličine umiješajte pire od rajčice. Začinite solju i umiješajte origano, po ukusu. Kad se tijesto diglo, zagrijte ulje za prženje u dubokoj tavi.

Na lagano nauljenoj radnoj površini svaku kuglu tijesta razvaljajte u disk od 20 cm. Na jednu polovicu svakog diska stavite žlicu punu punjenja. Pažljivo podignite tijesto s jedne strane da se preklopi s druge, tvoreći oblik polumjeseca, pa palcem pritisnite prema dolje da se zapečati. Sada, za stvaranje klasičnog oblika panzerottija, a također i za osiguravanje da se panzerotti ne otvaraju tijekom prženja: presavijte rubove preko sebe, a vrhovima vilice pritisnite ih prema dolje.

Zagrijte dovoljno ulja u dubokoj tavi. Radeći sa samo nekoliko panzerottija odjednom, pažljivo ih stavite u kipuće ulje, okrećući ih jednom kako biste bili sigurni da su pečeni ravnomjerno do zlatne boje s obje strane, oko 4-5 minuta. Žlicom s prorezima izvadite panzerotte i prebacite ih na papirnate ubruse da se ocijede. Ponovite s preostalim panzerottima i poslužite dok je vruće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike