Meso palamide ima čvrstu teksturu s jakim okusima, nalik na tunjevinu. To je savršena alternativa za sve ljubitelje mesa kako bi unijeli omega-3 masne kisaline u organizam. Kako se palamida priprema na roštilju?
Sastojci potrebni za pripremu palamide na roštilju:
- palamida
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 čili
- 1 limeta
- sol i papar
Priprema palamide na roštilju:
Palamida se priprema tako da ju najprije očistite i izvadite joj crijeva. Kada je palamida očišćena, vrijeme je da ju pripremite. Palamidu je potrebno otvoriti kako bi se lakše ispekla na roštilju. Rez započnite na stražnjem dijelu ribe te prerežite palamidu cijelom dužinom i izvadite kralježnicu. Kada se palamida priprema na ovaj način, potrebno je pripaziti da su sve kosti palamide izvađene.
Kada ste otvorili palamidu, premažite ju uljem i stavite na roštilj. Palamidu pecite 8 do 10 minuta na roštilju te ju okrenite prilikom pečenja. Palamidu zatim začinite tako da u zdjelicu dodate češnjak, čili i limetu te sastojke pomiješate dok se ne sjedine. Začinite palamidu i poslužite je.