Osnovni recept za roladu koji odgovara uz razne nadjeve
Rolada je ukusan desert koji osvaja svojom mekoćom, bogatim okusima i atraktivnim izgledom. Ovaj desert je omiljen u mnogim kuhinjama i često se poslužuje na posebnim prigodama, blagdanima ili kao slatki desert uz šalicu kave. Bez obzira na to jeste li iskusni kuhar ili početnik u pripremi slastica, osnovni recept za roladu će vas oduševiti.
Sastojci za osnovni recept za roladu su:
4 jaja
100 g šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
50 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
Kada želite pripremiti ovaj osnovni recept za roladu najprije zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite pleh za pečenje tako da ga premažete maslacem i obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i miksajte bjelanjke sa šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke i nježno promiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko, te pažljivo umiješajte. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i postupno dodajte u smjesu, nježno miješajući. Ulijte smjesu u pripremljeni pleh i poravnajte površinu. Pecite roladu u pećnici 10-12 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa.
Izvadite roladu iz pećnice i nježno je prebacite na kuhinjsku krpu prethodno posutu šećerom u prahu. Pažljivo zarolajte roladu dok je još topla, zajedno s kuhinjskom krpom. Ostavite roladu da se ohladi u kuhinjskoj krpi kako bi zadržala mekoću. Odmotajte roladu i premažite je nadjevom po želji, zatim je ponovno zarolajte. Ovaj osnovni recept za roladu već je gotov. Za nadjev možete koristiti razne vrste pekmeza ili čokoladnu kremu. Dobar tek!
403 Forbidden