Hladetina je jelo koje su pripremale naše bake, ali popularno je i dan danas. Iako postoje različiti recepti kako se radi hladetina, donosimo osnovni recept s kojim sigurno nećete pogriješiti.
Hladetina sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Recept hladetina:
U vodi sa začinima i povrćem kuhajte svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa