Pravilna priprema lugića prije pečenja od velike je važnosti kako bi rezultat bilo ukusno i sočno glavno jelo. Kako pripremiti lungić u pećnici na pravilan način? Donosimo osnovni recept kako pripremiti sočan, mekan i ukusan lugić u pećnici.
Sastojci za pripremu lungića u pećnici:
- 1 kg lungića
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka - prema želji
- ružmarin - prema želji
- ulje
Kako pripremiti lungić u pećnici.
Marinirajte lungić sa soli, paprom, ružmarinom i češnjakom. Ostavite lungić barem pola sata u marinadi. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Stavite lungić u lim za pečenje i pecite oko sat vremena. Povremeno podlijte lungić sa sokom u kojem se peče kako bi zadržao sočnost. Ako je potrebno povećajte zadnjih 10-ak minuta pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa.
Ovo je vrlo jednostavan i osnovni način kako pripremiti lungić u pećnici.