Oslić u kombinaciji s krumpirom na lešo pružit će vam savršeni balans okusa i hranjivih sastojaka. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a rezultat je ukusno glavno jelo. Nemojte zaboraviti ribu staviti na svoj jelovnik.
Sastojci:
- 4 fileta oslića
- 4 velika krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg peršina
- Sol i papar po ukusu
Kada se odlučite pripremiti oslića s krumpirom na lešo, najprije ogulite krumpire i narežite ih na tanke kolute.
Stavite ih u veliku posudu, prekrijte ih hladnom vodom i stavite na jaku vatru. Kada voda zavrije, smanjite vatru na srednju razinu i kuhajte krumpire dok ne omekšaju, otprilike 10-12 minuta.
Dok se krumpiri kuhaju, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga dok ne zamiriši, otprilike jednu do dvije minute.
U sljedećem koraku pripreme oslića s krumpirom na lešo, dodajte filete oslića u tavu, začinite solju i paprom po ukusu, te ih pržite na srednje jakoj vatri 3-4 minute s jedne strane, a zatim ih okrenite i pržite još 2-3 minute s druge strane.
Kada su krumpiri gotovi, ocijedite ih i stavite u zdjelu za posluživanje. Prelijte ih maslinovim uljem i češnjakom iz tave, dodajte svježi peršin i promiješajte.
Na samom kraju stavite filete oslića na vrh lešo krumpira i poslužite.