Recept i priprema / Kako pripremiti oradu u pećnici s povrćem?

Image
Foto: Pixabay

Kada se orada priprema zajedno s povrćem, tada dobiva poseban okus. Kako pripremiti oradu u pećnici s povrćem?

1.4.2022.
12:20
Pixabay
VOYO logo

Orada u pećnici s povrćem odličan je izbor za ručak. Kako pripremiti oradu u pećnici s povrćem? Priprema je jednostavna, a ručak je gotov za sat vremena.

Sastojci za pripremu orade u pećnici s povrćem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 mrkve
  • 4 krumpira
  • sol
  • origano
  • maslinovo ulje
  • 2 limuna

Orada u pećnici s povrćem priprema:

Kod pripreme orade u pećnici s povrćem, važno je odabrati svježu oradu, po mogućnosti izravno iz mora. Pažljivo je očistite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite mrkvu i krumpir, a krumpir nasjeckajte na velike ploške. U lim za pečenje stavite dvije orade, nasjeckani krumpir, mrkvu i dodajte origano, morsku sol i maslinovo ulje.

Dodajte otprilike dvije čaše vode kako biste napola prekrili oradu i povrće. To znači da voda treba biti ispod sredine vaše posude u pećnici. Oradu stavite u pećnicu na otprilike 220 stupnjeva Celzijevih i ostavite da se peče 40 do 60 minuta ovisno o učinkovitosti pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pazite da voda ne presuši kako bi riba zadržala sok. Po potrebi dodajte malo vode. Također možete izvaditi posudu iz pećnice nakon 20 minuta, okrenuti oradu naopako i ponovno staviti posudu u pećnicu.

Uvijek pazite da riba zadrži oblik kako bi zadržala lijep izgled kada je poslužite zajedno s povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo