Orada u pećnici s povrćem odličan je izbor za ručak. Kako pripremiti oradu u pećnici s povrćem? Priprema je jednostavna, a ručak je gotov za sat vremena.
Sastojci za pripremu orade u pećnici s povrćem:
- 3 mrkve
- 4 krumpira
- sol
- origano
- maslinovo ulje
- 2 limuna
Orada u pećnici s povrćem priprema:
Kod pripreme orade u pećnici s povrćem, važno je odabrati svježu oradu, po mogućnosti izravno iz mora. Pažljivo je očistite.
Ogulite mrkvu i krumpir, a krumpir nasjeckajte na velike ploške. U lim za pečenje stavite dvije orade, nasjeckani krumpir, mrkvu i dodajte origano, morsku sol i maslinovo ulje.
Dodajte otprilike dvije čaše vode kako biste napola prekrili oradu i povrće. To znači da voda treba biti ispod sredine vaše posude u pećnici. Oradu stavite u pećnicu na otprilike 220 stupnjeva Celzijevih i ostavite da se peče 40 do 60 minuta ovisno o učinkovitosti pećnice.
Pazite da voda ne presuši kako bi riba zadržala sok. Po potrebi dodajte malo vode. Također možete izvaditi posudu iz pećnice nakon 20 minuta, okrenuti oradu naopako i ponovno staviti posudu u pećnicu.
Uvijek pazite da riba zadrži oblik kako bi zadržala lijep izgled kada je poslužite zajedno s povrćem.