Priprema zimnice /

Koji je najbolji omjer za kiseljenje cikle?

Image
Foto: Pixabay

Odlučili ste napraviti zimnicu od cikle i zanima vas koji je dobar omjer za kiseljenje cikle. Saznajte koji je najbolji omjer za kiseljenje cikle?

30.11.2021.
23:40
Pixabay
VOYO logo

Kod pripreme zimnice vrlo je važno napraviti dobar omjer svih sastojaka. Ako ste odlučili kiseliti ciklu, saznajte koji je najbolji omjer za kiseljenje cikle.

Za postupak kiseljenja cikle bit će vam potrebno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4.5 kg svježe cikle s uklonjenim peteljkama
  • 400 g šećera
  • žlica soli
  • 1l bijelog octa
  • klinčić

Kiseljenje cikle:

Stavite ciklu u veliki lonac s vodom da prekrije. Zakuhajte i kuhajte dok ne omekša, oko 15 minuta ovisno o veličini cikle. Ako je cikla velika, narežite je na četvrtine. Ocijedite, ostavite 2 šalice vode od cikle, ohladite i ogulite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sterilizirajte staklenke i poklopce uranjanjem u kipuću vodu najmanje 10 minuta. Svaku staklenku napunite ciklom i u svaku staklenku dodajte nekoliko cijelih klinčića.

U velikom loncu pomiješajte šećer, vodu od repe, ocat i sol za kiseljenje. Brzo prokuhati. Tekućinom prelijte ciklu u staklenkama i zatvorite poklopce.

Stavite rešetku na dno velike posude i napunite do pola vodom. Zakuhajte na jakoj vatri, a zatim pažljivo spustite staklenke u lonac pomoću držača. Ostavite razmak između staklenki. Ulijte još kipuće vode ako je potrebno dok razina vode ne bude barem 3cm iznad vrhova staklenki. Zakuhajte vodu do kraja, poklopite lonac i kuhajte 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo