Kilinarski trikovi /

Omjer u kuhinji: Omjer gustina i brašna za recepte

Image
Foto: unsplash.com

Ukoliko želite zamjeniti gustin brašnom ili obrnuto, potreban vam je omjer kako biste znali koliko čega staviti. Donosimo omjer gustina i brašna za lakše izračunavanje.

7.10.2021.
16:24
unsplash.com
VOYO logo

Gustin je brza i učinkovita zamjena za sredstva za zgušnjavanje na bazi brašna. Za zgušnjivače na bazi brašna potrebno je oko 30 minuta pirjanja da bi škrobne granule želatinizirale, to je proces koji ih potiče da nabubre i zgusnu umak ili juhu. Gustin se, međutim, zgusne nakon samo nekoliko sekundi kad se doda u tekućinu s minimalnom temperaturom od 203°C, temperaturom koja se obično postiže pri postavljenom mediju na ploči za kuhanje. Zgušnjivači gustina, koji se obično nazivaju gnojnice, daju umacima i juhama baršunastu završnu obradu, privlačno sjajnog izgleda i služe kao idealna zamjena za brašno.

No, koliko je omjer gustina i brašna? Kako biste izračunali omjer biti će vam potrebno brašno, gustin, šalica i voda. Za izračunati omjer gustina i brašna pronađite količinu brašna potrebnu za pripremu. Podijelite traženu količinu brašna na pola volumena. Na primjer, ako recept zahtijeva 2 žlice brašna, izmjerite 1 žlicu gustina. Gustin pomiješajte s jednakom količinom vode po volumenu. Na primjer, ako zgušnjavate umak s 1 žlicom gustina, pomiješajte ga s 1 žlicom hladne vode da nastane kaša. Snažno umutite kašu u umak ili juhu kako biste spriječili stvaranje grudica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jednostavan izračun za omjer gustina i brašna te ako pratite ovaj način izračunavanja ne možete pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo