Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Od kojeg mesa je biftek? Koji komad govedine je najbolji za pripremu bifteka?

Volite jesti meso i želite znati više o mesu kojeg jedete? Što je biftek te od kojeg mesa je biftek pripremljen?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biftek je jedan od najpopularnijih odrezaka. Biftek je goveđe meso, a postoji nekoliko vrsta bifteka, ovisno koji komad govedine je korišten za pripremu bifteka. Od kojeg mesa je biftek?

Biftek je najčešće pripremljen od dugog, cilindričnog mišića koji se proteže duž kralježnice. Ovaj mišić je jedan od najskupljih komada govedine jer nije žilav i vrlo je nježan. Budući da je već mekan, ovaj biftek ne zahtijeva marinadu, pa umjesto toga pokušajte upariti odrezak s ukusnim umakom.

Sljedeći komad mesa od kojeg je pripremljen biftek je meso oko rebara govedine. Ovaj komad mesa reže se od sredine dijela rebara i prodaje se kao odrezak s kostima ili bez kostiju. Biftek ima više okusa od prethodnog, ali je i malo žilaviji.

Posljednja vrsta mesa od kojeg je pripremljen biftek je iz mišića trbuha. Ovaj biftek je pripremljen od tankog mišića izrezanog iz pločastog dijela trbuha. Vrlo je žilav rez s puno vezivnog tkiva, ali ispada sočan i nježan ako se pravilno pripremi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike