Dobar dresing za salatu od velike je važnosti kako bi salata bila ukusna. Sastavni dio gotovo svakog dresinga je ocat. Kako koristiti ocat za salatu?
Sastojci za ocat za salatu:
¾ šalice ulja za salatu
¼ šalice bijelog vinskog octa
1 žličica soli
½ žličice mljevenog papra
Kako koristiti ocat za salatu:
Prije nego što se odlučite pripremati ocat za salatu, važno je da su vam svi sastojci pri ruci.
Kada ste sigurni da su svi sastojci spremni, u staklenu posudu stavite ulje, ocat, sol i papar. Ako želite malo egzotičniji okus vaše salate, po želji možete dodati i dašak orahovog ulja, ulja avokada. Maslinovo ulje za salatu je također česti sastojak, pogotovo u mediteranskim krajevima.
Zategnite poklopac i snažno protresite barem desetak sekundi ili dok se svi sastojci za ocat za salatu potpuno ne sjedine.
Ostavite sastojke da tako odstoje tridesetak minuta na sobnoj temperaturi, kako bi se okusima dalo vremena da se stope. Ocat za salatu dodatno dobro promiješajte neposredno prije posluživanja na vašoj omiljenoj salati.