Ako vam se konzervirana tuna čini pomalo suhoparnom i dosadnom, niste jedini. Dobra vijest je da je možete pretvoriti u vrlo ukusnu i najjednostavniju paštetu od tune u manje od 15 minuta.
Sastojci za najjednostavniju paštetu od tune:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- veća konzerva tune
- 60 g krem sira
- ½ žlice svježeg kopra - vrlo sitno nasjeckanog
- 2 mlada luka - vrlo sitno nasjeckana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- ½ limunove korice - sitno naribane
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
Ocijedite tunu i izmiksajte je u multipraktiku dok ne postane fina konzistencija, ali još uvijek s malo preostale teksture. Prebacite tunu u zdjelu za miješanje i dodajte sve ostale sastojke.
Ručno dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Poslužite najjednostavniju paštetu od tune s hrskavim kruhom ili krekerima ili stavite u staklenku i čuvajte u hladnjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa