Kvaliteta špinata može značajno utjecati na okus i hranjivu vrijednost jela. Stoga, za pripremu najfinijeg špinata, potrebno je obratiti pažnju na odabir svježeg špinata i koristiti kvalitetne sastojke.
Sastojci:
- 500 grama svježeg špinata
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- Sol i papar po ukusu
- 1/4 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1/4 šalice naribanog parmezana
Priprema:
Operite svježi špinat i osušite ga papirnatim ručnikom. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak u tavu i pirjajte dok ne postane mirisan.
Dodajte špinat u tavu i dinstajte ga dok se ne ugrije i blago povene. Začinite solju i paprom po ukusu. Dodajte temeljac i sok od limuna i kuhajte na laganoj vatri dok se ne reducira za 1/3.
Maknite tavu sa štednjaka i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom.
Ovaj recept za najfiniji špinat je ukusan i bogat okusom. Korištenje svježeg špinata je ključ za najbolji okus, dok dodavanje kiselog vrhnja daje kremastu teksturu. Ovaj prilog može se poslužiti uz različita jela kao što su meso, riba, tjestenina ili riža.