Jedan od najboljih sireva za pohanje je cheddar jer se lako reže i topi. Cheddar je polutvrdi kravlji sir i nakon pohanja zadržat će svoj oštar okus. Pohanje sira dodaje zlatni volumen njegovom okusu i teksturi, ali je i ukusan način da se smanji njegova masnoća i kalorije.
Sir je najbolje pohati u biljnom ulju i održavati ujednačenu temperaturu. Također bitno je da komade sira narežete na iste veličine kako bi svi komadi bili gotovi u isto vrijeme.
Pržite sir dok ne porumeni i dok se ne zagrije. Ocijedite svoj prženi sir na papirnatim ručnicima. Osim cheddara, za pohanje možete koristiti i gaudu, edamer, mozzarellu ili provolone sir a osim toga možete pohati i kozji sir.
Uglavnom se pohaju polumasni sirevi, a postupak pripreme sira za pohanje jednak je kod svih. Sir se najprije lagano obloži brašnom, zatim umoči u razmućeno jaje i na kraju uvalja u krušne mrvice i zatim je spreman za pohanje.