Jela sa sirom /

Najbolji sir za pohanje - cheddar, gauda, edamer ili mozzarela?

Image
Foto: Pixabay

Najbolji sir za pohanje je onaj koji ima visoku točku taljenja jer je njih lakše pržiti. Dok se sir lagano topi, općenito će zadržati svoj oblik u fritezi ili tavi tijekom pohanja.

7.5.2022.
13:32
Pixabay
VOYO logo

Jedan od najboljih sireva za pohanje je cheddar jer se lako reže i topi. Cheddar je polutvrdi kravlji sir i nakon pohanja zadržat će svoj oštar okus. Pohanje sira dodaje zlatni volumen njegovom okusu i teksturi, ali je i ukusan način da se smanji njegova masnoća i kalorije.

Sir je najbolje pohati u biljnom ulju i održavati ujednačenu temperaturu. Također bitno je da komade sira narežete na iste veličine kako bi svi komadi bili gotovi u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pržite sir dok ne porumeni i dok se ne zagrije. Ocijedite svoj prženi sir na papirnatim ručnicima. Osim cheddara, za pohanje možete koristiti i gaudu, edamer, mozzarellu ili provolone sir a osim toga možete pohati i kozji sir.

Uglavnom se pohaju polumasni sirevi, a postupak pripreme sira za pohanje jednak je kod svih. Sir se najprije lagano obloži brašnom, zatim umoči u razmućeno jaje i na kraju uvalja u krušne mrvice i zatim je spreman za pohanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo