Najbolji rižoto recept pripremite još danas, evo što je sve potrebno pripremiti:
Sastojci za najbolji rižoto recept:
- 6 šalica pilećeg temeljca ili temeljca od povrća
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 ljutika, sitno nasjeckana
- 450 g gljiva, bez peteljki i tanko narezanih
- 2 žlice neslanog maslaca
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žličica svježeg timijana, sitno nasjeckanog
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu
- 200 g riže
- 120 ml bijelog vina
- 110 g ribanog parmezana, plus još za posluživanje
- 10 g svježeg peršina, za posluživanje
Priprema najboljeg rižoto recepta:
Dodajte temeljac u srednji lonac i pustite da zavrije na jakoj vatri. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru na nisku ili maknite posudu s vatre i držite je blizu.
Zagrijte maslinovo ulje u širokom, visokom loncu na srednje jakoj vatri. Kad ulje počne svjetlucati, dodajte ljutiku i kuhajte uz često miješanje dok ne postane prozirna.
Dodajte gljive i maslac u najbolji rižoto recept. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se gljive ne skuhaju. Dodajte češnjak, majčinu dušicu, sol i papar, promiješajte i kuhajte 1 minutu dok se maslac ne otopi, a češnjak postane aromatičan.
Dodajte rižu u najbolji rižoto recept i miješajte dok potpuno ne prekrije smjesu gljiva. Pustite da se riža tostira 1-2 minute, dok ne zamiriše. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari uz povremeno miješanje.
Dodajte vrući temeljac i promiješajte da se sjedini. Kuhajte uz često miješanje dok temeljac potpuno ne upije. Nastavite dodavati temeljac, neprestano miješajući, dok se temeljac potpuno ne upije, 15-20 minuta. Ovisno o brzini kuhanja riže, može ostati temeljca.
Nakon što je riža al dente, maknite je s vatre. Dodajte parmezan i promiješajte da se sjedini. Pospite peršinom, parmezanom, soli i paprom kako biste završili pripremu najboljeg rižoto recepta. Upravo ste pripremili najbolji rižoto recept.