Recept i priprema /

Kako pripremiti najbolji kremasti rižoto?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li se ikada pitali kako se priprema najbolji rižoto? Upravo to pronađite ovdje. Pratite recept i saznajte kako se priprema najbolji rižoto.

12.8.2022.
15:44
Pixabay
VOYO logo

Najbolji rižoto recept pripremite još danas, evo što je sve potrebno pripremiti:

Sastojci za najbolji rižoto recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 šalica pilećeg temeljca ili temeljca od povrća
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika, sitno nasjeckana
  • 450 g gljiva, bez peteljki i tanko narezanih
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica svježeg timijana, sitno nasjeckanog
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 200 g riže
  • 120 ml bijelog vina
  • 110 g ribanog parmezana, plus još za posluživanje
  • 10 g svježeg peršina, za posluživanje

Priprema najboljeg rižoto recepta:

Dodajte temeljac u srednji lonac i pustite da zavrije na jakoj vatri. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru na nisku ili maknite posudu s vatre i držite je blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje u širokom, visokom loncu na srednje jakoj vatri. Kad ulje počne svjetlucati, dodajte ljutiku i kuhajte uz često miješanje dok ne postane prozirna.

Dodajte gljive i maslac u najbolji rižoto recept. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se gljive ne skuhaju. Dodajte češnjak, majčinu dušicu, sol i papar, promiješajte i kuhajte 1 minutu dok se maslac ne otopi, a češnjak postane aromatičan.

Dodajte rižu u najbolji rižoto recept i miješajte dok potpuno ne prekrije smjesu gljiva. Pustite da se riža tostira 1-2 minute, dok ne zamiriše. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari uz povremeno miješanje.

Dodajte vrući temeljac i promiješajte da se sjedini. Kuhajte uz često miješanje dok temeljac potpuno ne upije. Nastavite dodavati temeljac, neprestano miješajući, dok se temeljac potpuno ne upije, 15-20 minuta. Ovisno o brzini kuhanja riže, može ostati temeljca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je riža al dente, maknite je s vatre. Dodajte parmezan i promiješajte da se sjedini. Pospite peršinom, parmezanom, soli i paprom kako biste završili pripremu najboljeg rižoto recepta. Upravo ste pripremili najbolji rižoto recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo