Kremasti rizi bizi jednostavan je i brz recept za prilog koji kombinira grašak, kiselo vrhnje i luk s mekom rižom. Ovo je jednostavno za napraviti i daje lijep dodir svakom jednostavnom glavnom jelu, kao što je odrezak na žaru ili pečena piletina.
Sastojci za ovaj rizi bizi recept su:
- 2 žlice maslaca- 1 glavica luka, nasjeckana- 2 češnja češnjaka, mljevena- 350 grama bijele riže - 700 ml juhe od povrća- 1/4 žličice soli- 1/8 žličice papra- 1/2 žličice majčine dušice, osušene- 240 grama smrznutog graška- 120 ml kiselog vrhnja- 60 grama parmezana, naribanog
Kada pripremate ovaj rizi bizi recept najprije loncu otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak te kuhajte i miješajte dok ne omekša, oko 6 minuta. Dodajte rižu i miješajte 2 do 3 minute da se prekrije maslacem. Dodajte juhu, sol, papar i majčinu dušicu u smjesu riže i pustite da lagano kuha. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 18 minuta dok riža gotovo ne omekša. Umiješajte grašak te poklopite i kuhajte još 3 do 5 minuta dok grašak ne postane vruć, a riža omekša. Umiješajte kiselo vrhnje i sir te poklopite lonac i maknite s vatre. Ostavite rizi bizi da odstoji pet minuta, zatim lagano promiješajte i poslužite. Dobar tek!
U potrazi ste za brzim i ukusnim obrokom? Ne tražite dalje. Rizi bizi recept je savršen izbor za sve koji žele pripremiti obrok koji će oduševiti cijelu obitelj.