Desert s kojim sigurno ne možete pogriješiti su kremšnite. Postoje razuličiti recepti kako se rade kremšnite. Donosimo provjereno najboli recept za kremšnite. Oduševite svoje ukućane i napravite najbolje kremšnite.
Sastojci:
- 500 g listova lisnatog tijesta
- 200 g kukuruznog škroba
- 5 žlica brašna
- 9 jaja, odvojenih
- 12 žlica šećera + 8 žlica
- 4 žličice vanilije
- 2 žlice ruma
- 2 litre mlijeka
Kako se priprema najbolji recept za kremšnite?
Prije svega ispecite lisnato tijesto u tepsiji i ostavite da se ohladi. Pomiješajte kukuruzni škrob, brašno, žumanjke, 12 žlica šećera, vaniliju, rum i nekoliko žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte s vodom u parnoj posudi. Dodajte smjesu jaja u mlijeko i nastavite kuhati dok se ne zgusne uz često miješanje. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte 8 žlica šećera. Pomiješajte u kremu.
Stavite jedan sloj lisnatog tijesta na dno posude za pečenje veličine 23x33 cm. Ravnomjerno premažite kremom. Možete dodati sloj šlaga na vrh kreme, ako želite. Izrežite drugi list tijesta na 15 kvadrata. Položite kvadrate preko kreme, lagano ih pritisnite. Ohladite. Pospite kremšnite šećerom u prahu odozgo prije posluživanja.