Što može biti bolje od kremastog špinata s dodatkom muškatnog oraščića? Ovo je jedan od najboljih priloga uz biftek. Savršen je uz svako pečenje.
Sastojci za ovaj prilog uz biftek:
- 25 g maslaca
- manja glavica luka sitno nasjeckana
- 2 žlice glatkog brašna
- 200 ml punomasnog mlijeka
- 2 x 200 g vrećice špinata
- 100 ml pojedinačne kreme
- svježi muškatni oraščić, za ribanje
Kako pripremiti ovaj najbolji prilog uz biftek?
U loncu zagrijte 25 g maslaca, zatim dodajte 1 sitno nasjeckanu glavicu luka i kuhajte 5 minuta dok ne omekša. Umiješajte 2 žlice glatkog brašna i kuhajte 2 minute pa polako počnite umiješati 200 ml punomasnog mlijeka. Kad se sve sjedini, lagano kuhajte 5 minuta dok se umak ne zgusne.
U međuvremenu stavite dvije vrećice špinata od 200 g u veliko cjedilo. Prelijte kuhalom punom kipuće vode dok lišće ne uvene (možda ćete to morati učiniti dva puta).
Stavite špinat u čistu krpu, ocijedite višak tekućine, a zatim ga grubo nasjeckajte. U umak umiješajte 100 ml vrhnja, lagano zagrijte, zatim na sitno naribajte malo svježeg muškatnog oraščića i dobro začinite. Najbolji prilog uz biftek je spreman za posluživanje. Prelijte dobiveni umak preko bifteka i uživajte!