Pečeni krumpir je uvijek omiljeni prilog nedjeljnom ručku. Priprema mu je vrlo jednostavna pod uvjetom da izaberete najbolji krumpir za pečenje. Ako izaberete najbolji krumpir za pečenje, korica će biti hrskava, a unutrašnjost krumpira mekana. Koji je najbolji krumpir za pečenje?
Najbolji krumpir za pečenje je crveni krumpir. Crveni krumpir sadrži dosta škroba pa je upravo to razlog nastanka ukusne korice na krumpiru. Također, crveni krumpir će upiti manje masnoće prilikom pečenja.
Neki ipak vjeruju da je najbolji krumpir za pečenje bijeli krumpir. To se odnosi na slučajeve kada krumpir pečemo u tavi. Prilikom pečenja krumpira u tavi potrebno je i miješanje krumpira pa se tu zbog toga ističe bijeli krumpir koji će prilikom toga ostati u jednom komadu.
Također, najbolji je krumpir za pečenje onaj koji sadrži malo vlage. Voda će u ulju ispariti, a to će rezultirati hrskavom koricom i dobro pečenim mesom unutar krumpira.