Ovaj lagani, savršeno pahuljasti biskvit izvrstan je za čokoladne torte te će upiti okus i aromu čokladnog nadjeva. Izvrsna stvar u vezi ovog biskvita za čokoladnu tortu je što se može iskoristiti za bilo koju vrstu čokoladne torte.
Sastojci potrebni da se pripremi najbolji biskvit za čokoladnu tortu su:
- 225 g omekšalog maslaca
- 225 g šećera
- 4 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 225 g samodizajućeg brašna
- 10 ml mlijeka
Prvo što trebate učiniti kada pripremate najbolji biskvit za čokoladnu tortu je zagrijati pećnicu na 170°C. Papirom za pečenje obložite podlogu dva kalupa za torte. Pomoću električne pjenjače izmiksajte maslac i šećer dok ne postanu blijedi i pjenasti. Razbijte jaja jedno po jedno i dobro umutite, stružući po stijenkama zdjele nakon svakog dodavanja. Dodajte vaniliju, brašno, mlijeko i prstohvat soli. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim podijelite smjesu za najbolji biskvit za čokoladnu tortu u dva kalupa.
Pecite najbolji biskvit za čokoladnu tortu na srednjoj rešetki u pećnici 25-30 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne izađe čista. Nakon 10 minuta izvadite najbolji biskvit za čokoladnu tortu iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki prije nastavka pripreme čokoladne torte.