Desert /

Najbolji biskvit za čokoladnu tortu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pripremate domaću čokoladnu tortu i treba vam mekani i sočni biskvit? Ovaj najbolji biskvit za čokoladnu tortu jednostavno se priprema. Donosimo brzi recept za najbolji biskvit za čokoladnu tortu.

10.11.2022.
16:25
Pixabay
VOYO logo

Ovaj lagani, savršeno pahuljasti biskvit izvrstan je za čokoladne torte te će upiti okus i aromu čokladnog nadjeva. Izvrsna stvar u vezi ovog biskvita za čokoladnu tortu je što se može iskoristiti za bilo koju vrstu čokoladne torte.

Sastojci potrebni da se pripremi najbolji biskvit za čokoladnu tortu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 225 g omekšalog maslaca
  • 225 g šećera
  • 4 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 225 g samodizajućeg brašna
  • 10 ml mlijeka

Prvo što trebate učiniti kada pripremate najbolji biskvit za čokoladnu tortu je zagrijati pećnicu na 170°C. Papirom za pečenje obložite podlogu dva kalupa za torte. Pomoću električne pjenjače izmiksajte maslac i šećer dok ne postanu blijedi i pjenasti. Razbijte jaja jedno po jedno i dobro umutite, stružući po stijenkama zdjele nakon svakog dodavanja. Dodajte vaniliju, brašno, mlijeko i prstohvat soli. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim podijelite smjesu za najbolji biskvit za čokoladnu tortu u dva kalupa.

Pecite najbolji biskvit za čokoladnu tortu na srednjoj rešetki u pećnici 25-30 minuta dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne izađe čista. Nakon 10 minuta izvadite najbolji biskvit za čokoladnu tortu iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki prije nastavka pripreme čokoladne torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo