Mnogi ne vole pripremati pečenu piletinu jer često ispadne suho iz nutra, a prepečeno izvana. No, nemojte se bojati jer je vrlo lako moguće dobiti najbolje pečeno pile. Postoji i recept za najbolje pečeno pile, no najvažnija je dobra volja i pažljiva priprema.
Da biste pripremili najbolje pečeno pile treba vam:
- 1 pile
- Maslac
- Sol, papar
- Svježi vlasac, bosiljak
- Nekoliko kriška limuna
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjev.a Pile dobro operite i osušite kuhinjskom krpom. Otopite maslac na laganoj vatri, a zatim prelijte preko pileta. Zatim posolite i popaprite. U unutrašnjost pileta stavite svježi vlasac, bosiljak, nekoliko kriška limuna i malo maslaca. Stavite pile u lim za pečenje na papir za pečenje te u pećnicu na 200 stupnjeva (smanjite pećnicu). Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i pecite još 30 minuta. Prije rezanja ostavite da se ohladi barem 15 minuta.
Poslužite najbolje pečeno pile uz bilo što, slaže se uz svaki prilog!