Jela s lignjama / Recept kako pripremiti najbolje lignje za ručak

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti najbolje lignje? Tajna najboljih lignji je visoka temperatura i brzo kuhanje. Saznajte kako se pripremaju najbolje lignje.

10.9.2022.
15:59
Pixabay
VOYO logo

Vjerojatno ste probali lignje na žaru, ali ovo brzo i jednostavno predjelo je vječni favorit. Prelijte najbolje lignje s puno svježe iscijeđenog soka od limuna i uživajte uz fino ohlađenu čašu vina.

Sastojci za najbolje lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g cijelih, očišćenih lignji
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog origana
  • pola žličice sušene metvice
  • 2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna, plus kriške za posluživanje
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

Najbolje lignje priprema:

Tijelo lignje narežite poprečno na kolutiće. Pomiješajte ulje, češnjak, origano, mentu, limunov sok, sol i papar u velikoj zdjeli. Dodajte kriške lignji i pipke u zdjelu i promiješajte ih da se dobro oblože. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta, možete zagrijati roštilj dok čekate. Ocijedite lignje u cjedilu, a zatim izvadite svaki komad zasebno kako bi preostala tekućina iscurila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na metalne ražnjiće navucite kolutiće lignji. Provucite ražnjiće kroz pipke kako biste ih učvrstili. Alternativno, koristite grill tavu s rupama. Pecite lignje na žaru na jakoj vatri okrećući ih jednom dok ne poprime neprozirnu boju, najviše 1 do 2 minute. Skinite lignje s roštilja i odmah poslužite s puno svježe iscijeđenog soka od limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo