Ponekad su najjednostavnije večere najbolje, a to svakako vrijedi kada je vrijeme vruće. Salate su idealna hrana za toplo vrijeme, ali same po sebi nisu dovoljno izdašne ili zasitne za veliki obrok. No, dodavanje malo piletine na žaru i tostiranog kruha odmah pomaže da ovo postane najbolja salata od piletine.
Sastojci za najbolju salatu od piletine su:
Za marinadu:
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
- 1 žlica sušenog origana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
Za salatu:
- 4 pileća prsa, bez kože i kostiju
- 500 grama mladog špinata
- 1/2 srednjeg crvenog luka, tanko narezanog
- 400 grama cherry rajčica, prepolovljenih
- 120 grama crnih maslina, bez koštica i prepolovljenih
- 120 grama izmrvljenog feta sira
- Tostirani kruh
Za pripremu najbolje salate od piletine najprije u velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sušeni origano, sol i mljeveni crni papar. Polovicu ostavite u posebnoj posudi za preljev. Dodajte pileća prsa u preostalu polovicu marinade i provjerite jesu li potpuno obložena. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko sat vremena, ali ne više od 4 sata. Zagrijte ulje u tavi na jakoj vatri.
Pecite piletinu s jedne strane oko 5 minuta, okrenite je i pecite dodatnih 5 minuta ili dok ne bude pečena i ne postane ružičasta. Narežite piletinu po dužini. U zasebnoj zdjeli pomiješajte mladi špinat, cherry rajčice, narezani crveni luk, masline i feta sir. Prelijte preljevom i promiješajte. Posložite salatu na pladanj i stavite narezanu piletinu sa žara i tostirani kruh te poslužite najbolju salatu od piletine. Dobar tek!