Čokoladni kolač / Najbolja čokoladna rolada- brz i jednostavan kolač prigodan za svaku priliku

Image
Foto: Pixabay

Rijetko koja osoba ne voli okus čokolade koji je toliko ukusa, a vole ga i stari i mladi. Najbolja čokoladna rolada pruža spoj između slatke čokolade i prozračnog biskvita.

16.8.2023.
14:26
Pixabay
VOYO logo

Najbolja čokoladna rolada prava je poslastica koja spaja bogatstvo čokolade s laganim i pahuljastim biskvitom. Ova slastica je omiljena na mnogim stolovima i pruža savršenu ravnotežu između slatkoće i čokoladne note. Idealno je rješenje ako vam se na vratima pojave nenajavljeni gosti ili ako djeca žele neku čokoladnu poslasticu, a vi nemate vremena za pripremu kompliciranih kolača i torti.

Sastojci koji će vam trebati za pravljenje najbolje čokoladne rolade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/2 šalice brašna
  • 3 žlice kakao praha
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žličica vanilin šećera

Punjenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice šlaga
  • 1/4 šalice šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin ekstrakta

Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 1/2 šalice šlaga

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke istucite sa prstohvatom soli u čvrst snijeg. U drugoj zdjeli istucite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Pomiješajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo i dodajte u smjesu žumanjaka. Dodajte snijeg od bjelanjaka u smjesu, lagano miješajući odozdo prema gore kako biste postigli prozračnost.

Pažljivo izlijte smjesu na pripremljeni lim za pečenje. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Miksajte vrhnje za šlag sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne dobijete čvrst šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohladite biskvit i premažite nadjevom od tučenog vrhnja. Nježno ga zarolajte pomoću krpe, počevši od kraćeg ruba. Najbolju čokoladnu roladu zamotajte u krpu i ostavite da se hladi u hladnjaku oko 30 minuta.

Dok se rolada hladi, pripremite glazuru. Otopite tamnu čokoladu s tučenim vrhnjem na laganoj vatri ili u mikrovalnoj. Nakon toga izvadite ohlađenu roladu iz hladnjaka, odmotajte ju i prelijte čokoladnom glazurom. Vratite ju u hladnjak da se glazura stegne prije nego ga narežete na komade. Nakon hlađenja vaša čokoladna rolada biti će spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo