torta kao platno za slikanje / Nagrađivana hrvatska slastičarka otkriva vam recept savršene Esterhazy torte

Mađarica je poznata po čokoladnoj mreži na bijeloj glazuri. Kako da i vama torta izgleda kao slika, naučit će vas Mirjana

10.3.2017.
11:00
VOYO logo

Mirjana Špoljar za vas je napravila popularnu Esterhazy tortu. Namirnice i omjere pogledajte u videu, a mi smo za vas ispisali Mirjanin recept.

Kore:

Izlupajte bjelanjak uz dodavanje šećera. Bademe umiješajte nježno i lagano žlicom. Smjesu podijelite u pet jednakih dijelova i ispecite pet okruglih kora. Kore pecite, odnosno sušite na 160 Celzijevih stupnjeva, 35 minuta. Možete ih priremiti i dan ranije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
čoko-koko! /

Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama

Image
čoko-koko! /

Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama

Krema:

U hladnom mlijeku razradite puding od vanilije, dodajte žumanjke i iziješajte.
Ostatak mlijeka kuhajte s kristalnim i vanilin šećerom. Kad uzavrije, dodajte drugi dio kreme i kuhajte minutu - dvije na laganoj vatri dok ne zgusne.

Kremu prebacite u staklenu posudu i ostavite dva sata da se ohladi. Prekrijte je plastičnom folijom kako se ne bi napravila korica. Izradite margarinpa ga dodajte u ohlađenu kremu pa ulijte malo konjaka za bogatiji okus kreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svaku koru mažite kremu, a posljednju koru premažite marmeladom od marelice u koju smo dodali malo maraschino. Sa strane tortu ukrasite mljevenim bademom.

Glazura:

U prosijani šećer u prahu dodajte malo limunovog soka i miksajte. Glazuru razmažite po torti, a zatim istopljenu čokoladu stavite u tuljak od papira, odrežite vrh i napravite koncentrične krugove pa čačkalicom nacrtajte mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo