Mirjana Špoljar za vas je napravila popularnu Esterhazy tortu. Namirnice i omjere pogledajte u videu, a mi smo za vas ispisali Mirjanin recept.
Kore:
Izlupajte bjelanjak uz dodavanje šećera. Bademe umiješajte nježno i lagano žlicom. Smjesu podijelite u pet jednakih dijelova i ispecite pet okruglih kora. Kore pecite, odnosno sušite na 160 Celzijevih stupnjeva, 35 minuta. Možete ih priremiti i dan ranije.
Krema:
U hladnom mlijeku razradite puding od vanilije,
dodajte žumanjke i iziješajte.
Ostatak mlijeka kuhajte s kristalnim i vanilin šećerom. Kad
uzavrije, dodajte drugi dio kreme i
kuhajte minutu - dvije na laganoj vatri dok ne
zgusne.
Kremu prebacite u staklenu posudu i ostavite dva sata da se ohladi. Prekrijte je plastičnom folijom kako se ne bi napravila korica. Izradite margarinpa ga dodajte u ohlađenu kremu pa ulijte malo konjaka za bogatiji okus kreme.
Na svaku koru mažite kremu, a posljednju koru premažite marmeladom od marelice u koju smo dodali malo maraschino. Sa strane tortu ukrasite mljevenim bademom.
Glazura:
U prosijani šećer u prahu dodajte malo limunovog soka i miksajte. Glazuru razmažite po torti, a zatim istopljenu čokoladu stavite u tuljak od papira, odrežite vrh i napravite koncentrične krugove pa čačkalicom nacrtajte mrežu.
- Zasladite se na francuski način: uz poslijepodnevnu kavicu odlično idu ekleri
- Rustikalna iznutra, izvana nježna kao pahuljica - torta od sira!
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!