Kako pripremiti šampinjone? Jedan od recepata kako možete pripremiti šampinjone je jelo pod nazivom Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice.
Sastojci za nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice:
- 340 g smeđih šampinjona
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- ½ žličice sušenog timijana
- ½ žlice maslaca
- žlica naribanog parmezana
- 3 žlice ribane mozzarelle
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice priprema:
Očistite gljive. Češnjak sitno nasjeckajte. Nauljite lim za pečenje i stavite gljive na vrh u jednom sloju neka budu otvorene prema gore.
U posudi pomiješajte ulje, češnjak, majčinu dušicu, sol i papr. Nadjenite gljive smjesom i prekrijte svaku gljivu tankom kriškom maslaca.
Pecite gljive na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Nakon 15 minuta prelijte ih sirom i vratiti na još 5 minuta u pečnicu.
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice su gotove, servirajte ih dok su još tople.