Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice
Kako pripremiti šampinjone? Jedan od recepata kako možete pripremiti šampinjone je jelo pod nazivom Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice.
Sastojci za nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice:
340 g smeđih šampinjona
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
½ žličice sušenog timijana
½ žlice maslaca
žlica naribanog parmezana
3 žlice ribane mozzarelle
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice priprema:
Očistite gljive. Češnjak sitno nasjeckajte. Nauljite lim za pečenje i stavite gljive na vrh u jednom sloju neka budu otvorene prema gore.
U posudi pomiješajte ulje, češnjak, majčinu dušicu, sol i papr. Nadjenite gljive smjesom i prekrijte svaku gljivu tankom kriškom maslaca.
Pecite gljive na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Nakon 15 minuta prelijte ih sirom i vratiti na još 5 minuta u pečnicu.
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice su gotove, servirajte ih dok su još tople.