Recept je odličan! A oblatne, preostaje samo da ih probate. I nemojte da vas uplaši ta količina šećera. Tako mora biti. Ovo su konkretni božićni kolači koji se jedu onako, malo po malo, sa guštom, a svakim zalogajem postajete svjesni kako su najbolje stvari u životu upravo one najjednostavnije. Evo kako pripremiti nadjev za oblatne u kojima će uživati svi.
Sastojci za oblatne:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 paket oblatni
Nadjev za oblatne:
- 2,5 dcl mlijeka
- 25 dkg šećera
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 1 margarin
- 10 dkg grožđica
- 10 dkg samljevenih oraha ili lješnjaka
- 30 dkg samljevenih petit keksa
Priprema oblatna:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- U mlijeku rastopiti šećer, ali ne zakuhati. Ubaciti čokoladu i pustiti da zakipi
- Maknuti sa vatre i umiješati cijeli margarin.
- U toplo dodati grožđice, orahe ili lješnjake i petit kekse.
- Premazati oblatne sa nadjevom po principu oblatna-nadjev-oblatna pa nastaviti dok ima nadjeva za oblatne i završiti sa oblatnom.
- Ostaviti u frižideru jedan dan da se dobro ohladi i da oblatne omekšaju i rezati u željene oblike (oblik romba).
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa