Nadjev od sira i blitve - recept i priprema
Ovo jelo je puno hranjivih tvari i savršeno je kao prilog ili lagani obrok. Saznajte što vam je sve potrebno za pripremu ove delikatese.
Nadjev od sira i blitve - sastojci:
200 g sira
300 g svježe blitve
2 jaja
150 g kiselog vrhnja
50 g maslaca
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
Nadjev od sira i blitve - priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Uklonite stabljike blitve i nasjeckajte listove na manje komade. U tavi otopite maslac, dodajte blitvu i pirjajte dok ne omekša, oko 5 minuta. U zdjeli pomiješajte sir, jaja, kiselo vrhnje, sol i papar. Dodajte blitvu u smjesu sira i dobro promiješajte. Nadjev možete iskoristiti u mnogim jelima, a možete ga jesti i samog ili koristiti kao namaz.
Ovaj nadjev od sira i blitve je vrlo jednostavan za pripremu i sigurno će zadovoljiti vaše nepce. Nadjev se može koristiti za razne vrste tijesta ili pita, ili ga jednostavno poslužite kao prilog uz svoje omiljeno jelo. Nemojte zaboraviti uživati u ovom ukusnom i zdravom jelu!