Nabujak od mljevenog mesa i krumpira recept je za pripremu jela koje kombinira mljeveno meso i krumpir i savršeno je kao glavno jelo. Postoje različiti recepti za pripremu mljevenog mesa, ali kada jedanput probate nabujak od mljevenog mesa i krumpira ovo jelo će sigurno pronaći mjesto na vašem jelovniku.
Sastojci za nabujak od mljevenog mesa i krumpira:
- 4 krumpira
- ½ luka
- 200 g svinjskog mljevenog mesa
- 0,25 zelene paprike
- 1 žličica paprike u prahu
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica kečapa
- 1 žlica senfa
- sol
- papar
- 2 isjeckane mozzarelle
Nabujak od mljevenog mesa i krumpira priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Zagrijte vodu u velikom loncu i pustite da zavrije.
Krumpir kuhajte u vodi 20 minuta.
Zagrijte ulje u tavi od lijevanog željeza na srednje visokoj temperaturi.
Luk narežite na kockice i prebacite na tavu.
Mljeveno meso dodajte u tavu. Kuhajte ga nekoliko minuta.
Zatim dodajte papriku narezanu na kockice, papriku u prahu i zdrobljene režnjeve češnjaka.
Sve propirjajte, zatim dodajte kečap, senf, sol i papar.
Uklonite gornju stranu krumpira. Izvadite veći dio unutrašnjosti.
Napunite krumpir mješavinom za mljevenje.
Za svaki krumpir napravite poklopac od isjeckane mozzarelle.
Pecite u pećnici 10-12 minuta.
Vaš nabujak od mljevenog mesa i krumpira je gotov i spreman za posluživanje.