Desert bez glutena /

Muffini bez glutena - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ako ste osjetljivi na gluten onda su ovi muffini bez glutena savršeni za vas. Donosimo vam recept kako pripremiti muffine bez glutena.

11.2.2022.
10:15
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan recept za muffine s borovnicama bez glutena je onaj za kojim ćete često posezati. Lako se prave i brzo se spremaju! Savršena poslastica za vikend!

Sastojci za muffine bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice višenamjenske mješavine brašna bez glutena
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 šalice granuliranog šećera
  • 2 jaja, sobne temperature
  • 1/2 šalice mlijeka, sobne temperature
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice ulja (avokado)
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 1/2 šalice borovnica (svježih ili smrznutih)
  • 1/2 žličice granuliranog šećera
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta

Upute za muffine bez glutena:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i obložite kalup za muffine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i granulirani šećer. Staviti na stranu.

U srednjoj posudi umutite jaja, mlijeko, smeđi šećer, ulje i vaniliju. Ulijte u suhe sastojke i miješajte dok se ne sjedine.

Lagano umiješajte borovnice.

Ravnomjerno rasporedite tijesto između 12 čašica za muffine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte 1/2 žličice granuliranog šećera i 1/4 žličice mljevenog cimeta. Pospite po vrhu muffina bez gutena.

Pecite na 200 stupnjeva 15-18 minuta ili dok ne bude pečeno do kraja. Ohladite nekoliko minuta u prije nego što ih stavite na rešetku. Poslužite toplo ili sobne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muffine bez glutena čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 2 dana.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo