Mljeveno meso i tikvice mogu se pripremati na različite načine. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako pripremiti mljeveno meso i tikvice.
Sastojci za pripremu jela mljeveno meso i tikvice:
- 2 žlice umaka od kamenica
- 4 žlice soja umaka
- 350 g mljevenog mesa
- 4 žlice ulja
- 2 tikvice
- 1 glavica đumbira
- 2 češnja češnjaka
- 3 mlada luka
- 3 žlice vina
- 1 žličica smeđeg šećera
- 3 žlice pilećeg temeljca
Mljeveno meso i tikvice priprema:
Kada pripremate mljeveno meso i tikvice, prvo pomiješajte pola umaka od kamenica, nekoliko žlica soja umaka i mljeveno meso te marinirajte oko dva sata. Zagrijte wok dok se ne počne dimiti.
Dodajte ulje i, kad je vruće, pržite mljeveno meso u serijama oko jednu do dvije minute, dok dobro ne porumeni, a zatim ga izvadite.
U sljedećem koraku dodajte tikvice u wok, pržite uz miješanje dok ne omekšaju, zatim dodajte gljive. Pržite još 30 sekundi uz miješanje pa izvadite.
U wok dodajte ostatak ulja, đumbir, češnjak i mladi luk. Pržite uz miješanje dok ne zamiriše. Deglazirajte wok vinom, zatim dodajte šećer, temeljac, preostali umak od soje i kamenica.
Kuhajte oko minutu dok se tekućina ne reducira i zgusne. Nakon toga možete prionuti kušanje mljevenog mesa s tikvicama.