Recept i priprema /

Kako pripremiti mljeveno meso i tikvice?

Image
Foto: Pixabay

Mljeveno meso i tikvice možete pripremiti brzo i jednostavno, nakon napornog dana na poslu. Kako pripremiti mljeveno meso i tikvice?

1.10.2022.
11:35
Pixabay
VOYO logo

Mljeveno meso i tikvice mogu se pripremati na različite načine. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept kako pripremiti mljeveno meso i tikvice.

Sastojci za pripremu jela mljeveno meso i tikvice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice umaka od kamenica
  • 4 žlice soja umaka
  • 350 g mljevenog mesa
  • 4 žlice ulja
  • 2 tikvice
  • 1 glavica đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 mlada luka
  • 3 žlice vina
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 3 žlice pilećeg temeljca

Mljeveno meso i tikvice priprema:

Kada pripremate mljeveno meso i tikvice, prvo pomiješajte pola umaka od kamenica, nekoliko žlica soja umaka i mljeveno meso te marinirajte oko dva sata. Zagrijte wok dok se ne počne dimiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ulje i, kad je vruće, pržite mljeveno meso u serijama oko jednu do dvije minute, dok dobro ne porumeni, a zatim ga izvadite.

U sljedećem koraku dodajte tikvice u wok, pržite uz miješanje dok ne omekšaju, zatim dodajte gljive. Pržite još 30 sekundi uz miješanje pa izvadite.

U wok dodajte ostatak ulja, đumbir, češnjak i mladi luk. Pržite uz miješanje dok ne zamiriše. Deglazirajte wok vinom, zatim dodajte šećer, temeljac, preostali umak od soje i kamenica.

Kuhajte oko minutu dok se tekućina ne reducira i zgusne. Nakon toga možete prionuti kušanje mljevenog mesa s tikvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo