Mnogi bi se složili da je to krmenadla, točnije dugi kare, leđni mišić kojeg pronalazimo u svinjskoj fizionomiji. One su najbolje marinirane i pripremane s kostima. Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji.
Prilikom pripreme, vatra ne smije biti prejaka, najbolje da ugljen lagano tinja, jer će se inače meso isušiti i postati žilavo i tvrdo. Kao što smo spomenuli, dobro je ostaviti i kosti jer se meso zbog njih sporije peče, pa samim time dobiva na sočnosti, a kosti daju i posebnu aromu.
Drugo meso koje je najbolje definitivno je mljeveno meso – kombinacija junetine i svinjetine koja se priprema u obliku ćevapa, pljeskavica ili šiš-ćevapa. Ono je podatno, djeca ga obožavaju, a vremenski ne iziskuju mnogo vremena. Ukoliko ih pripremate sami, imate mogućnost dozirati začine kako vam odgovara, a nećete pogriješiti napunite li pljeskavice finim sirom.
Uz sve to odlično ide i povrće sa žara, a neizostavna je i čaša dobro ohlađenog piva. Bacite se na posao
Potražite još zanimljivih članaka i finih recepata na portalu 321kuhaj
Pročitajte još:
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!