Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
pravi komadi /

Prvomajske pripreme: koje je meso najukusnije na roštilju?

Meso koje se priprema na roštilju posebnu čar dobiva od dima, a svi ga volimo kada je mekano i podatno. Koje je onda meso najpogodnije za pripremu na roštilju?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mnogi bi se složili da je to krmenadla, točnije dugi kare, leđni mišić kojeg pronalazimo u svinjskoj fizionomiji. One su najbolje marinirane i pripremane s kostima. Najbolje je meso nasoliti, popapriti po želji, te ostaviti da se marinira ili paca u kombinaciji ulja, luka i crvene paprike po želji.

Prilikom pripreme, vatra ne smije biti prejaka, najbolje da ugljen lagano tinja, jer će se inače meso isušiti i postati žilavo i tvrdo.  Kao što smo spomenuli, dobro je ostaviti i kosti jer se meso zbog njih sporije peče, pa samim time dobiva na sočnosti, a kosti daju i posebnu aromu.

Drugo meso koje je najbolje definitivno je mljeveno meso – kombinacija junetine i svinjetine koja se priprema u obliku ćevapa, pljeskavica ili šiš-ćevapa. Ono je podatno, djeca ga obožavaju, a vremenski ne iziskuju mnogo vremena. Ukoliko ih pripremate sami, imate mogućnost dozirati začine kako vam odgovara, a nećete pogriješiti napunite li pljeskavice finim sirom.

Uz sve to odlično ide i povrće sa žara, a neizostavna je i čaša dobro ohlađenog piva. Bacite se na posao

Potražite još zanimljivih članaka i finih recepata na portalu 321kuhaj

Pročitajte još:

Doznali smo tajni recept za prave bosanske ćevape!

Jeste li ikada radili roštilj u sobi?

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike