Meso i povrće u woku odličan izbor za brzi i jednostavan ručak
Kombinacija mesa i povrća pripremnog u woku daje potpuni obrok. Kako pripremiti meso i povrće u woku?
Sastojci za meso i povrće u woku:
400 grama goveđeg filea
1 luk
2 režnja češnjaka
100 grama mrkve
1 crvena paprika
200 grama brokule
100 grama poriluka
200 grama gljiva
50 grama graha
50 mililitara šerija
1 žličica svježe naribanog đumbira
1 žličica kukuruznog škroba
3 žlice biljnog ulja
sol
prženo sezamovo ulje
Čili prah
Kako se priprema meso i povrće u woku?
Narežite govedinu na tanke trakice. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Povrće operite ili ogulite i osušite. Mrkvu narežite na štapiće, a papriku na trakice. Brokulu narežite na male cvjetiće. Poriluk prepolovite po dužini i narežite na tanke trakice. Šampinjone operite, osušite i narežite na ploške. Grah isperite i ocijedite.
Pomiješajte šeri, 2 žlice sojinog umaka, đumbir, kukuruzni škrob i 2 žlice vode dok smjesa ne postane glatko. U 2 dijela pirjajte govedinu u woku na 1 žlici ulja po skupini i kuhajte dok ne porumeni. Deglazirajte s 1 žlicom soja umaka, kratko propirjajte, izvadite i isperite wok.
Zagrijte preostalo ulje u woku. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i papriku, posolite i uz miješanje pržite 2 minute. Dodajte brokulu i poriluk i pržite 2 minute uz miješanje. Dodajte gljive i grah i sve kratko prokuhajte. Ulijte 100 ml (otprilike pola šalice) vode u meso i povrće u woku. Poklopite i kuhajte 4 minute. Dodajte mješavinu umaka i umiješajte meso u povrće u woku. Sve kuhajte dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre, začinite meso i povrće u woku sezamovim uljem, soli i čilijem u prahu i poslužite.