Kombinacija mesa i povrća pripremnog u woku daje potpuni obrok. Kako pripremiti meso i povrće u woku?
Sastojci za meso i povrće u woku:
- 400 grama goveđeg filea
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 100 grama mrkve
- 1 crvena paprika
- 200 grama brokule
- 100 grama poriluka
- 200 grama gljiva
- 50 grama graha
- 50 mililitara šerija
- 1 žličica svježe naribanog đumbira
- 1 žličica kukuruznog škroba
- 3 žlice biljnog ulja
- sol
- prženo sezamovo ulje
- Čili prah
Kako se priprema meso i povrće u woku?
Narežite govedinu na tanke trakice. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Povrće operite ili ogulite i osušite. Mrkvu narežite na štapiće, a papriku na trakice. Brokulu narežite na male cvjetiće. Poriluk prepolovite po dužini i narežite na tanke trakice. Šampinjone operite, osušite i narežite na ploške. Grah isperite i ocijedite.
Pomiješajte šeri, 2 žlice sojinog umaka, đumbir, kukuruzni škrob i 2 žlice vode dok smjesa ne postane glatko. U 2 dijela pirjajte govedinu u woku na 1 žlici ulja po skupini i kuhajte dok ne porumeni. Deglazirajte s 1 žlicom soja umaka, kratko propirjajte, izvadite i isperite wok.
Zagrijte preostalo ulje u woku. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i papriku, posolite i uz miješanje pržite 2 minute. Dodajte brokulu i poriluk i pržite 2 minute uz miješanje. Dodajte gljive i grah i sve kratko prokuhajte. Ulijte 100 ml (otprilike pola šalice) vode u meso i povrće u woku. Poklopite i kuhajte 4 minute. Dodajte mješavinu umaka i umiješajte meso u povrće u woku. Sve kuhajte dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre, začinite meso i povrće u woku sezamovim uljem, soli i čilijem u prahu i poslužite.