Kuharica /

Recept kako napraviti kremasti mesni rižoto

Image
Foto: Pixabay

Mesni rižoto zasigurno će vam uspjeti ukoliko poštujete ključne korake. Kako pripremiti mesni rižoto?

2.5.2023.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Za razliku od drugih recepata s rižom koji zahtijevaju kuhanje u loncu s vodom, rižoto se kuha vrlo sporo dodavanjem male količine tekućine odjednom. Kako pripremiti mesni rižoto otkriva recept. Ovaj ukusan i kremasti mesni rižoto savršen je izbor za ručak za svaki dan.

Mesni rižoto sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • 15 dkg pancete
  • 50 dkg mljevenog mesa
  • glavica luka
  • 2 celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 dkg riže
  • 800 ml goveđeg temeljca
  • 400 ml pasirane rajčice
  • mozzarella
  • 3 žlice ribanog parmezana

Kako biste pripremili mesni rižoto, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pecite pancetu dok ne postane hrskava, zatim dodajte mljeveno meso i krčkajte još pet minuta. Nakon što se mljeveno meso zapeče, izvadite ga iz posude i ostavite sa strane.

Za mesni rižoto, dodajte luk i celer u tavu i kuhajte pet minuta da omekšaju. Umiješajte češnjak i rižu za rižoto i kuhajte minutu. Vrući temeljac pomiješajte s 200 mililitara pasirane rajčice i umiješajte u rižu, jednu po jednu žlicu. Dobro promiješajte između svakog dodavanja dok se sav temeljac ne potroši i riža gotovo ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite meso za rižoto u tavu s preostalom rajčicom. Sve zagrijte prije nego što skinete s vatre i prelijete mozzarellom i parmezanom. Pričekajte dok sir ne dobije zlatnožutu boju. Na kraju mesni rižoto pokapajte maslinovim uljem i uživajte u obroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo