Za razliku od drugih recepata s rižom koji zahtijevaju kuhanje u loncu s vodom, rižoto se kuha vrlo sporo dodavanjem male količine tekućine odjednom. Kako pripremiti mesni rižoto otkriva recept. Ovaj ukusan i kremasti mesni rižoto savršen je izbor za ručak za svaki dan.
Mesni rižoto sastojci:
- maslinovo ulje
- 15 dkg pancete
- 50 dkg mljevenog mesa
- glavica luka
- 2 celera
- 2 češnja češnjaka
- 20 dkg riže
- 800 ml goveđeg temeljca
- 400 ml pasirane rajčice
- mozzarella
- 3 žlice ribanog parmezana
Kako biste pripremili mesni rižoto, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pecite pancetu dok ne postane hrskava, zatim dodajte mljeveno meso i krčkajte još pet minuta. Nakon što se mljeveno meso zapeče, izvadite ga iz posude i ostavite sa strane.
Za mesni rižoto, dodajte luk i celer u tavu i kuhajte pet minuta da omekšaju. Umiješajte češnjak i rižu za rižoto i kuhajte minutu. Vrući temeljac pomiješajte s 200 mililitara pasirane rajčice i umiješajte u rižu, jednu po jednu žlicu. Dobro promiješajte između svakog dodavanja dok se sav temeljac ne potroši i riža gotovo ne omekša.
Vratite meso za rižoto u tavu s preostalom rajčicom. Sve zagrijte prije nego što skinete s vatre i prelijete mozzarellom i parmezanom. Pričekajte dok sir ne dobije zlatnožutu boju. Na kraju mesni rižoto pokapajte maslinovim uljem i uživajte u obroku.