Možda se nikada više nećete vratiti svom klasičnom receptu za mesnu štrucu čim pročitate recept za mesnu štrucu u lisnatom tijestu u nastavku.
Sastojci za mesnu štrucu u lisnatom tijestu su:
- list lisnatog tijesta
- 500g mljevene govedine
- 500g mljevene piletine ili puretine
- glavica luka
- 2 jaja
- 2 žlice senfa
- 4 češnja češnjaka
- sol
- svježe mljevena paprika
- 2 šalice krušnih mrvica
- konzerva gljiva
- jaje za premazivanje lisnatog tijesta
Mesna štruca u lisnatom tijestu priprema:
Skupite sve potrebne sastojke za izradu mesne štruce u lisnatom tijestu. Pomiješajte mljevenu govedinu s pola nasjeckanog češnjaka, pola nasjeckanog luka, 1 šalicom krušnih mrvica, 1 jajetom, solju i paprom u velikoj posudi. Podmažite list aluminijske folije. Na foliju rasporedite mljevenu govedinu tako da dobijete ravan pravokutnik. U posebnoj posudi pomiješajte mljevenu piletinu ili puretinu s preostalim češnjakom, lukom, krušnim mrvicama, 1 jajetom, solju, paprom i senfom. Pokrijte pravokutnik mljevene govedine smjesom od piletine.
Stavite red gljiva po širini pravokutnika mesa i umotajte, ostavljajući foliju. Odmrznuto lisnato tijesto stavite na ravnu površinu i na tijesto stavite mesnu roladu, zarolajte i poklopite smjesom za mesnu štrucu u tijestu. Obrežite i zatvorite rubove vodom. Premažite razmućenim jajetom. Stavite mesnu štrucu u lisnatom tijestu na lim za pečenje obložen folijom i pecite na 200 stupnjeva Celzijusa pola sata, prekrivenu folijom.
Nakon 30 minuta, otkrijte i pecite još pola sata ili dok tijesto ne porumeni. Poslužite toplu mesnu štrucu u lisnatom tijestu ili na sobnoj temperaturi.