Recept i priprema / Mesna štruca u lisnatom tijestu glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Mesna štruca u lisnatom tijestu odlično je glavno jelo. Kako se radi mesna štruca u lisnatom tijestu?

20.7.2022.
10:58
Pixabay
VOYO logo

Možda se nikada više nećete vratiti svom klasičnom receptu za mesnu štrucu čim pročitate recept za mesnu štrucu u lisnatom tijestu u nastavku.

Sastojci za mesnu štrucu u lisnatom tijestu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • list lisnatog tijesta
  • 500g mljevene govedine
  • 500g mljevene piletine ili puretine
  • glavica luka
  • 2 jaja
  • 2 žlice senfa
  • 4 češnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljevena paprika
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • konzerva gljiva
  • jaje za premazivanje lisnatog tijesta

Mesna štruca u lisnatom tijestu priprema:

Skupite sve potrebne sastojke za izradu mesne štruce u lisnatom tijestu. Pomiješajte mljevenu govedinu s pola nasjeckanog češnjaka, pola nasjeckanog luka, 1 šalicom krušnih mrvica, 1 jajetom, solju i paprom u velikoj posudi. Podmažite list aluminijske folije. Na foliju rasporedite mljevenu govedinu tako da dobijete ravan pravokutnik. U posebnoj posudi pomiješajte mljevenu piletinu ili puretinu s preostalim češnjakom, lukom, krušnim mrvicama, 1 jajetom, solju, paprom i senfom. Pokrijte pravokutnik mljevene govedine smjesom od piletine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite red gljiva po širini pravokutnika mesa i umotajte, ostavljajući foliju. Odmrznuto lisnato tijesto stavite na ravnu površinu i na tijesto stavite mesnu roladu, zarolajte i poklopite smjesom za mesnu štrucu u tijestu. Obrežite i zatvorite rubove vodom. Premažite razmućenim jajetom. Stavite mesnu štrucu u lisnatom tijestu na lim za pečenje obložen folijom i pecite na 200 stupnjeva Celzijusa pola sata, prekrivenu folijom.

Nakon 30 minuta, otkrijte i pecite još pola sata ili dok tijesto ne porumeni. Poslužite toplu mesnu štrucu u lisnatom tijestu ili na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo