Pureći šnicli su izvrstan izvor proteina, bogati su mnogim vitaminima i mineralima i imaju malo masnoće. Pripremite ukusne i mekane pureće šnicle za ručak.
Sastojci za mekani pureći šnicli:
- pureća prsa bez kože i kostiju
- sol i svježe mljeveni crni papar
- šalica brašna
- 3 jaja
- 1/4 šalice mlijeka
- 2 šalice krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema za mekani pureći šnicli:
Narežite pureća prsa, a zatim ih narežite na komade otprilike 12 cm duge i možda 7 do 10 cm široke.. Stavite meso između dva komada plastične folije i istucite ih batom. Tražite debljinu od oko 3 mm.
Posolite i popaprite mekane pureće šnicle, a zatim ih pospite brašnom. Otresite višak, pa pureće šnicle stavite u hladnjak na najmanje 15 minuta, a najviše par sati.
U veliku tavu za prženje ulijte ulje do dubine od oko 1 cm. Stavite rešetku za hlađenje preko lima za pečenje u pećnici i postavite pećnicu na 90°C.
Dok se ulje grije, umutite jaja i mlijeko, pa jedan ili dva pureća šnicla koliko stane u tavu, udubite u jaje, pa u prezle. Pržite dok ne porumene, oko 90 sekundi do 2 minute po strani. Gotove kotlete stavite na rešetku u toplu pećnicu dok vi radite ostalo. Ponovite s ostatkom purećih šnicla.
Poslužite mekani pureći šnicl vruć s omiljenim umakom.