Recept i priprema /

Kako se priprema medium rare biftek? Koliko se peče medium rare biftek?

Image
Foto: Shutterstock

Želite pripremiti medium rare biftek? Sada je pravo vrijeme za to jer ovdje možete saznati kako točno ispeći medium rare biftek.

18.11.2022.
10:36
Shutterstock
VOYO logo

Medium rare biftek ima toplu, crvenu sredinu koja odiše sočnim, goveđim okusom. Službeno ste dosegli medium rare kada dosegnete 55 °C do 57 °C, temperaturu na kojoj proteini u mesu počinju denaturirati, ali ne mogu u potpunosti završiti. Rezultat je odrezak sa savršenom količinom mekog mesa. Budući da vlaga iz medium rare bifteka ne može izaći na ovim niskim temperaturama, medium rare biftek ispada što je više moguće sočniji.

Kako ispeći medium rare biftek?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji način pečenja medium rare bifteka je u vrućoj tavi od lijevanog željeza. Ako više volite okus pečen na ugljenu ili pečete odrezak s kostima, iznesite odrezak van i pecite ga na prethodno zagrijanom roštilju na plin ili ugljen. U svakom slučaju, bit će vam dosta oko 4 do 5 minuta po strani za bitek do 3 cm debljine. Ako pečete deblji medium rare biftek, potrudite se da pripremite i dobar prilog kao što je salata ili pire krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo