Medium rare biftek ima toplu, crvenu sredinu koja odiše sočnim, goveđim okusom. Službeno ste dosegli medium rare kada dosegnete 55 °C do 57 °C, temperaturu na kojoj proteini u mesu počinju denaturirati, ali ne mogu u potpunosti završiti. Rezultat je odrezak sa savršenom količinom mekog mesa. Budući da vlaga iz medium rare bifteka ne može izaći na ovim niskim temperaturama, medium rare biftek ispada što je više moguće sočniji.
Kako ispeći medium rare biftek?
Najbolji način pečenja medium rare bifteka je u vrućoj tavi od lijevanog željeza. Ako više volite okus pečen na ugljenu ili pečete odrezak s kostima, iznesite odrezak van i pecite ga na prethodno zagrijanom roštilju na plin ili ugljen. U svakom slučaju, bit će vam dosta oko 4 do 5 minuta po strani za bitek do 3 cm debljine. Ako pečete deblji medium rare biftek, potrudite se da pripremite i dobar prilog kao što je salata ili pire krumpir.